Volledig scherm
Vincent Vanasch © BELGA

Voormalig Oranje Zwart-doelman Vanasch kiest voor Duits avontuur

Vincent Vanasch verruilt zijn werkgever Waterloo Ducks komende zomer voor een avontuur bij Rot-Weiss Köln. De 32-jarige Belgische keeper stond tussen 2014 en 2016 onder de lat bij Oranje-Zwart, de voorloper van Oranje-Rood. 

,,Ik was op zoek naar een laatste grote uitdaging in mijn carrière en ik was nieuwsgierig om in een nieuwe competitie te spelen”, verklaart Vanasch zijn overstap. ,,Op het veld heb ik maar een doel: samen met het team de Duitse competitie en de Euro Hockey League winnen. Naast het terrein kijk ik ernaar uit om de Duitse cultuur te leren kennen en vele nieuwe vriendschappen te sluiten.”

Vanwege zijn studie koos Vanasch in 2016 voor een vertrek uit Eindhoven en een rentree in België. Eenmaal terug in eigen land werd hij in 2017 en 2018 uitgeroepen tot beste keeper van de wereld. Ook in 2019 is Vanasch genomineerd voor de eretitel. 

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.
 3. Nederlandse tophockeyster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Nederland­se tophockey­ster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Tophockeyster en international Renée van Laarhoven is maandag in ernstige verlegenheid gebracht nadat ze een gigantische blunder op Instagram maakte. De 22-jarige Utrechtse maakte in een openbaar bericht een Argentijnse fan uit voor ‘dikke trol’, in de veronderstelling dat ze het als privébericht naar haar vriend verstuurde. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond reageert verontwaardigd en neemt afstand van het bericht. ,,Nederland houdt van de Argentijnse fans.’’