Volledig scherm
Marlena Rybacha (hier op archiefbeeld) scoorde het eerste doelpunt al in de eerste minuut. © BSR Agency

Vrouwen Oranje-Rood hebben geen kind aan HGC

De hockeysters van Oranje-Rood beleefden zondag een eenvoudige middag aan de Aalsterweg. De puntloze hekkensluiter HGC werd met 5-0 verslagen.

Halverwege leidde Oranje-Rood al met 4-0 door doelpunten van Marlena Rybacha (in de eerste minuut), Donja Zwinkels, Lisa Scheerlinck en Laura Nunnink. Na rust geloofde de ploeg van Tina Bachmann het wel. Alleen Fiona Morgenstern kwam nog tot scoren.

Door de overwinning verstevigt Oranje-Rood haar derde plek op de ranglijst in de Livera Hoofdklasse.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.