Volledig scherm
Oranje-Rood ziet Amsterdam scoren. © Orange Pictures/Frank Laracker

Vrouwen Oranje-Rood op achterstand in play-offs na verlies in eigen huis

De hockeyvrouwen van Oranje-Rood hebben de eerste wedstrijd in de play-offs verloren. In Eindhoven kwam Amsterdam met een 2-5 zege op matchpoint in de halve finale.

De laatste weken klonken er veel positieve geluiden vanaf de Genneper Parken. De ploeg plaatste zich eind maart al voor deze kruisfinales en kon zich dit seizoen voor het eerst optimaal voorbereiden op de finalewedstrijden. Ondertussen pikte de Eindhovense equipe met de Gold Cup ook nog eens een eerste prijs op. Oranje-Rood sloot zondag de reguliere competitie af op de derde plaats. Die klassering en de 48 behaalde punten waren clubrecords. Het gevoel bij de Eindhovense hockeysters dat het gat met concurrent Amsterdam kleiner is geworden, was dus wel ergens op gebaseerd.

Maar donderdagavond bleek dat toch niet direct het geval. Richting het einde van het eerst kwart kreeg Oranje-Rood vijf strafcorners achter elkaar tegen. De laatste ging er via Lauren Stam in. Aan het begin van het tweede kwart kreeg Maria Verschoor te veel ruimte en zo stond het na 21 minuten 0-2. Tina Bachmann, coach van de vrouwen, moest dus wat verzinnen. Stam maakte uit een strafcorner 0-3 en snel daarna deed Yibbi Jansen haar na. 

Eerste thuisgoal

De 1-3 was pas de eerste thuisgoal in drie play-offjaren op rij voor Oranje-Rood. Met een veldgoal bracht Lisa Scheerlinck de spanning voor even terug. Charlotte Vega tilde de marge snel weer naar twee goals: 2-4. Bachmann haalde Van Duivenboden nog naar de kant voor een extra veldspeelster, maar dicht bij de winst in dit eerste treffen met Amsterdam kwam Oranje-Rood uiteindelijk nooit. Felice Albers kon in een leeg doel de 2-5 scoren.

Zaterdagmiddag om 12.30 uur is de return in het Wagenerstadion in het Amsterdamse Bos. Oranje-Rood moet die wedstrijd winnen om het beslissingsduel op zondag af te dwingen. Ook in dat geval speelt Oranje-Rood uit. Het team dat twee keer wint speelt volgende week de finale.