Volledig scherm
Archieffoto Oranje-Rood. © Orange Pictures

Vrouwen Oranje-Rood winnen van Laren en zijn klaar voor de play-offs

De vrouwen van Oranje-Rood wonnen zondagmiddag op eigen veld de laatste reguliere wedstrijd in de Livera hoofdklasse met 2-1 van Laren. De ploeg van coach Tina Bachmann kan nu definitief de pijlen richten op de play-offs om het landskampioenschap.

Hoogstaand was het zeker niet wat de Eindhovense hockeyvrouwen zondagmiddag lieten zien. Het duel tegen Laren was met name een fysieke krachtmeting, die Oranje-Rood overigens goed doorstond. Het spel golfde in de eerste helft op en neer, echte kansen waren er nauwelijks.

Halverwege het tweede kwart stond het ineens 1-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen strafcorner werd door Donja Zwinkels binnengewerkt. Na rust kwam Oranje-Rood een stuk sterker uit de startblokken, wat snel resulteerde in de tweede treffer van de middag. Laura Nunnink maakte er met een bekeken schot 2-0 van.

Vijf minuten voor tijd kwam Laren nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij. Aanstaande donderdag om 20:30 uur speelt Oranje-Rood de eerste wedstrijd van de play-offs. Amsterdam, dat zondag met liefst 9-0 van Groningen won, komt dan op bezoek. Zaterdag volgt de return, zondag eventueel de beslissingswedstrijd.