Volledig scherm
Archieffoto Oranje-Rood. © Orange Pictures

Vrouwen Oranje-Rood winnen van Laren en zijn klaar voor de play-offs

De vrouwen van Oranje-Rood wonnen zondagmiddag op eigen veld de laatste reguliere wedstrijd in de Livera hoofdklasse met 2-1 van Laren. De ploeg van coach Tina Bachmann kan nu definitief de pijlen richten op de play-offs om het landskampioenschap.

Hoogstaand was het zeker niet wat de Eindhovense hockeyvrouwen zondagmiddag lieten zien. Het duel tegen Laren was met name een fysieke krachtmeting, die Oranje-Rood overigens goed doorstond. Het spel golfde in de eerste helft op en neer, echte kansen waren er nauwelijks.

Halverwege het tweede kwart stond het ineens 1-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen strafcorner werd door Donja Zwinkels binnengewerkt. Na rust kwam Oranje-Rood een stuk sterker uit de startblokken, wat snel resulteerde in de tweede treffer van de middag. Laura Nunnink maakte er met een bekeken schot 2-0 van.

Vijf minuten voor tijd kwam Laren nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij. Aanstaande donderdag om 20:30 uur speelt Oranje-Rood de eerste wedstrijd van de play-offs. Amsterdam, dat zondag met liefst 9-0 van Groningen won, komt dan op bezoek. Zaterdag volgt de return, zondag eventueel de beslissingswedstrijd.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.
 3. Nederlandse tophockeyster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Nederland­se tophockey­ster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Tophockeyster en international Renée van Laarhoven is maandag in ernstige verlegenheid gebracht nadat ze een gigantische blunder op Instagram maakte. De 22-jarige Utrechtse maakte in een openbaar bericht een Argentijnse fan uit voor ‘dikke trol’, in de veronderstelling dat ze het als privébericht naar haar vriend verstuurde. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond reageert verontwaardigd en neemt afstand van het bericht. ,,Nederland houdt van de Argentijnse fans.’’