Volledig scherm
Tina Bachmann © Orange Pictures

Wie staat er op bij de vrouwen van Oranje-Rood?

Tina Bachmann, de 41-jarige Duitse trainster van de hockeyvrouwen van Oranje-Rood, moest deze zomer negen nieuwkomers in haar selectie inpassen. Het doel blijft hetzelfde: de play-offs van de Livera hoofdklasse halen.

De multi-inzetbare sterkhouder Valerie Magis verkaste na tien jaar trouwe dienst naar België (KHC Dragons). En Yibbi Jansen, die drie jaar geleden Oranje-Rood van de juiste impuls voorzag om het tot de kruisfinales te schoppen, stapte over naar SCHC. Met het vertrek van de twee sleeppushers kon er ook een kruis door de beruchte Eindhovense strafcorner. ,,Als leiders vertrekken vraag je je altijd af hoe je het zonder hen moet gaan doen, maar het gaat door en anderen staan op. Ik ben benieuwd wie dat bij ons gaan zijn. Ik heb 19 vrouwen om individueel en samen als team beter te maken. Daar draait het nu om”, zegt coach Tina Bachmann (foto), die ook afscheid nam van de Japanse Shihori Oikawa, de Argentijnse Majo Granatto en de jeugdexponenten Maud Renders en Fleur Broers.

Nieuw in Eindhoven zijn de Chileense Manuela Urroz Richter, Manuela Vilar del Valle uit Uruguay, keepster Rachelle Groot en de talenten Thirsa Kho (Nijmegen) Kim Janssens (Push), Floortje Maas (HC Eindhoven), Vivi­enne Peters, Daphne Nikkels en Juul van der Velden. Laatstgenoemde drie stromen door uit de jeugd. ,,Voor een club is dat het mooiste wat je kunt hebben”, aldus Bachmann.

In de voorbereiding won Oranje-Rood de eerste editie van de ABN AMRO Cup voor vrouwen. Zondag begint de competitie met een uitduel bij Pinoké in het Amsterdamse Bos. Bachmann: ,,Als je veel nieuwe spelers hebt is het altijd zoeken, proberen verbinding te maken en vinden. Ik ben vooralsnog tevreden. Er staat een mooie groep met verschillende karakters en type speelsters. We zijn er nog niet, maar dat hoeft in deze fase ook niet.”