Volledig scherm
De mannen van Oranje-Rood hebben de Euro Hockey League vrijdagmiddag afgesloten met de negende plek. © BSR Agency

Winst Oranje-Rood op verliezersdag: hockeyers eindigen EHL als negende

De mannen van Oranje-Rood hebben de Euro Hockey League vrijdagmiddag afgesloten met de negende plek. Op eigen veld waren de Eindhovense hockeyers veel te sterk voor Dinamo Kazan: 6-2.

Twee dagen na de pijnlijke uitschakeling in de achtste finales tegen Uhlenhorst Mülheim kwam Oranje-Rood op de verliezersdag van de EHL in actie; alle uitgeschakelde ploegen streden op Goede Vrijdag om rankingpunten voor hun land. Aan de hand van deze - over meerdere jaren vergaarde - punten wordt bepaald hoeveel clubs per land aan de EHL mogen deelnemen.

De wedstrijd tussen Oranje-Rood en de het Russische Kazan ging dus nog wel ergens over, al voelde dat allerminst zo. De EHL had ook geen moeite gedaan om het ‘verliezersgevoel’ weg te nemen. Zo ontbrak het grote videoscherm en waren er ook geen videoscheidsrechters aanwezig.

Positieve kant

Ondanks deze omstandigheden toonden de spelers van Oranje-Rood zich van hun positieve kant voor enkele honderden toeschouwers. Binnen tien minuten had de ploeg van Roger van Gent driemaal gescoord via Teun Beins en tweemaal Jim van de Venne. Tussendoor had Dinamo 1-1 gemaakt. In het tweede kwart waren de goals eerlijk verdeeld (onder meer doelpunt van Mink van der Weerden uit een strafcorner) waardoor de ploegen met een 4-2 stand gingen rusten.

Na rust scoorde de 19-jarige Van de Venne fraai zijn derde treffer van de middag; 5-2. Het slotakkoord was voor aanvoerder Van der Weerden. Zijn strafcornerpush belandde snoeihard in de bovenhoek; 6-2.