Volledig scherm
Laura Nunnink, Maria José Granatto, Yibbi Jansen en Freeke Moes vieren een Eindhovense treffer. © Orange Pictures

Zegetocht Oranje-Rood gaat door

De hockeysters van Oranje-Rood hebben de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop in Amsterdam met 1-3 gewonnnen van Pinoké.

Oranje-Rood kwam in het tweede kwart op voorsprong door een benutte strafbal van Yibbi Jansen. Een overtreding op de Argentijnse Granatto was de aanleiding voor de strafbal. De behendige spits slalomde schitterend door de verdediging van Pinoķé.

Kort voor de 0-1 had Valerie Magis een strafcorner hard op de lat geknald. Verder waren er voor rust weinig hoogtepunten.

In de tweede helft controleerde de ploeg van Tina Bachmann de wedstrijd. Een enkele keer kwam Pinoké er wel gevaarlijk uit. Drie minuten voor tijd leek Oranje-Rood de wedstrijd te beslissen. Een prima aanval over de rechterflank werd door Fiona Morgenstern beheerst afgerond; 0-2.

Een minuut later viel de 1-2 uit een strafbal waarna Pinoké alles of niets ging spelen. De Amsterdammers wisselden met nog twee minuten te spelen de keepster voor een veldspeler. Het was Freeke Moes die daar optimaal van profiteerde: 1-3.