Volledig scherm
PREMIUM
Sinds dit jaar spelen de hockeyzusjes Derkx samen bij HC Tilburg. Met rechts Frederique links Charlotte © Pix4Profs/Jan Stads

Zussen Frederique en Charlotte Derkx herenigd bij HC Tilburg

De hockeyzussen Frederique en Charlotte Derkx spelen dit seizoen bij HC Tilburg weer samen in een team. In het veld vertellen ze elkaar de waarheid, daarbuiten zijn ze elkaars beste vriendinnen.

Op de vraag aan Charlotte en Frederique Derkx hoe het bevalt om weer samen in één team te zitten, krullen vier mondhoeken tegelijkertijd omhoog. Heel goed. De zussen, die elkaar tijdens het gesprek consequent ‘Char’ en ‘Fred’ noemen, hebben een hechte band. ,,We zijn elkaars beste vriendinnen”, zegt Charlotte.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.