Volledig scherm
Lidewij Welten (rechts) is een tijd uit de roulatie. © Orange Pictures

Zwaar geblesseerde Lidewij Welten: ‘Geen idee hoe lang dit gaat duren’

Hockeyster Lidewij Welten raakte afgelopen weekend zwaar geblesseerd in de wedstrijd tegen Laren. De blessure aan haar rechterhamstring maakt een einde aan haar sportieve ambities dit kalenderjaar.

De 28-jarige Welten ging vorige week vrijdag na een passeeractie kermend van de pijn naar de grond. ,,Er gebeurde eigenlijk niet zoveel. Ik zette een sprint in waarna ik een klein duwtje kreeg, toen voelde ik meteen een zweepslag in mijn rechterhamstring. Ik dacht what the fuck gebeurt er.” Er wordt gesproken over een herstelperiode van vier tot zes maanden. De hockeyster uit Valkenswaard durft zich daar niet te veel aan vast te houden. ,,Ik heb geen idee hoe lang het gaat duren. Er zit een scheur in de pees van de hamstring. Het is duidelijk wat er mis is, maar je weet niet hoe de pees herstelt. Er kan van alles gebeuren tijdens de revalidatie.”

Welten gaat niet herstellen op de club. Voor de revalidatie wijkt ze uit naar ‘Veel Beter Fysiotherapie’ in Almere. Het herstel zal gaan onder leiding van Prof. Dr. Kerkhoffs, een orthopedisch specialist. ,,Hij heeft de beste MRI-scan staan.”

Aan het begin van het kalenderjaar stond Welten ook al langs de kant door een achillespeesblessure maar twijfelen aan haar lichaam doet ze niet: ,,Ik kan gaan denken hoe zielig dat ik ben maar ik heb geen bedrust nodig, ik kan gelijk iets gaan doen in de gym en ik voel dat het beter gaat.”

HC Den Bosch, dat tweede staat, moet het dus voorlopig zonder de wereldkampioene doen. ,,Ik heb genoeg vertrouwen in de ploeg, er zijn genoeg meiden die het op kunnen vangen, dus dat komt goed.” Ook de Champions Trophy met Oranje in China volgende maand gaat aan haar neus voorbij.