Dakar Challenge Run wil team uitbreiden en doorgroeien

videoVanaf tien uur 's morgens gingen zondag rondom het E3-strand ruim tweeduizend sportievelingen een fikse uitdaging aan. Tijdens de derde editie van de Dakar Challenge Run moesten zij 36 obstakels zien te bedwingen.

,,De temperatuur is fantastisch. Je kunt geen betere omstandigheden hebben", moedigt de speaker enkele honderden deelnemers aan die de warming-up doen. De belangstelling voor challenge runs neemt toe, weet Roy Jacobs. De Eerselnaar tekent samen met drie anderen voor de organisatie van het evenement. ,,Aan de eerste editie namen zevenhonderd mensen deel. Vorig jaar telden we 2.200 deelnemers. Dit jaar maken we een pas op de plaats met een maximum van 2.200. We gaan eerst het team uitbreiden om daarna door te groeien." Omdat er veel Dakar-rijders in de regio wonen, koos de organisatie voor het thema Dakar. Er staat een aantal Dakar-trucks op het terrein dat deels als obstakel fungeert. Dit jaar investeerde de stichting in enkele grotere obstakels. ,,De blikvanger is de Hero Mountain die in het water staat. De deelnemers klimmen tegen een waterval omhoog om via een glijbaan weer in het water terecht te komen", legt Jacobs uit. Bij elk obstakel staan vrijwilligers om waar nodig aanwijzingen te geven. Jacobs is blij met de ruim honderd helpers. ,,We zijn heel afhankelijk van hen en van onze sponsors. Mede dankzij hen is de run weer een succes."
Nick (10) krijgt net een medaille omgehangen nadat hij de juniorrun van vijf kilometer heeft voltooid. Met zijn moeder is hij uit Hilversum gekomen om deel te nemen. ,,We wisten van mensen die dit vaker doen dat dit een kleinschalige run is. Omdat het voor Nick de eerste keer is, is dat ideaal", legt zijn moeder uit. En welke van de 23 obstakels vond Nick het leukst? ,,Het met een touw omhoog klimmen tegen een schuine wand."
Martijn Kouwenberg uit Vorstenbosch staat uit te hijgen na de run van negen kilometer. Welk hindernis vond hij het zwaarst? ,,Vlak voor het einde in een touw klimmen en bovenin een fietsbel laten horen." Veldhovenaar Michael van Heertum (24) begint dan net aan de warming up. Hij neemt voor de tweede keer deel. ,,Ik hou van sporten. Hier heb je allerlei verschillende obstakels. Het is leuk om dit met acht vrienden te doen."

Volledig scherm
Bij veel van de 36 te nemen obstakels werd een stevig beroep gedaan op de klimcapaciteiten van de deelnemers aan de derde editie van de Dakar Challenge Run. © Kees Martens / Fotopersburo van de Meulenhof BV

poll

Bij het stemmen heb ik vooral gekeken naar de samenstelling van de Eerste Kamer

Bij het stemmen heb ik vooral gekeken naar de samenstelling van de Eerste Kamer

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
2077 stemmen