Aangeboden door Diabeter
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van ED zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Diabeter

De zorg aan mensen met type 1 diabetes kan en moet beter

DiabeterDe zorg aan mensen met type 1 diabetes moet beter. Nog steeds is de levensverwachting van mensen met type 1 diabetes lager, doordat zij complicaties ontwikkelen door hun chronische ziekte.

Gelukkig is er steeds meer mogelijk door de zich snel ontwikkelende technologie. Slimme glucosesensoren kunnen samen met een insulinepomp de bloedsuikerspiegel steeds meer automatisch regelen. Ook alleen een sensor geeft iemand met type 1 diabetes al meer inzicht in de glucoseschommelingen in het bloed. Zo kunnen ze hun insulinedosering beter daarop aanpassen.

Levenslang afhankelijk

Volledig scherm
© Diabeter

Als je type 1 diabetes hebt, maakt je lichaam niet tot nauwelijks insuline meer aan. Na diagnose van type 1 diabetes ben je levenslang en continu afhankelijk van het meten van je bloedspiegel en het toedienen van insuline. Ook loop je risico’s op het krijgen van hart- en vaatziekten, nierfalen en blindheid. De wetenschap doet veel onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes, maar tot op heden is die helaas nog niet gevonden. Vooralsnog kan alleen goede diabeteszorg met daar waar nodig inzet van diabetestechnologie de kans op het ontwikkelen van schade in je lichaam verkleinen.

Hoe technologie mensen met type 1 diabetes kan helpen

Als gespecialiseerd behandelaar van meer dan 2400 mensen met type 1 diabetes ziet Diabeter de mogelijkheden in type 1 diabeteszorg snel veranderen. De techniek om het leven van mensen met type 1 diabetes te verbeteren is er deels al en blijft zich verbeteren. “Toch kijken we bij Diabeter allereerst naar de mens, en bepalen we samen wat de beste methode is voor hun zorg” vertelt kinderarts-diabetoloog Marianne den Breejen. “Als daar techniek voor nodig is kunnen we daar gelukkig steeds vaker voor kiezen.”

Een warm bad voor iedereen met type 1 diabetes

De nieuwe technologie vereist wel nieuwe en andere zorg als dat moet, van een behandelaar die up to date is met de vernieuwingen. Zoals meer zorg op afstand (e-health), maar ook gewoon een bezoek of een gesprek als dat nodig is. ‘Type 1 diabetes is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte’ stelt Marianne den Breejen. ‘Om het goed te behandelen heb je echt een medisch team nodig dat zich 100% van zijn tijd kan toeleggen op de beste behandeling daarvan.” Alleen zo haal je bijvoorbeeld het optimale uit de nieuwe generatie slimme insulinepompen en glucosesensoren. ‘Maar nog belangrijker is het luisteren naar de patiënt en daarop zo goed mogelijk aansluiten met je zorg. Wij willen het warme bad zijn voor iedereen, van jong tot oud, die we behandelen.”

We zijn dan ook trots op het waarderingscijfer van 9,3 dat patiënten aan ons geven op Zorgkaart Nederland. Bron

Volledig scherm
© Diabeter

Onlangs opende Diabeter een nieuw behandelcentrum voor type 1 diabetes in Eindhoven. Tijd om onze deuren open te zetten.

Type 1 diabetes event bij Diabeter

Wie meer wil weten over type 1 diabetes en de toekomst van moderne diabeteszorg is van harte welkom bij Diabeter in Eindhoven, tijdens de Open Avond van dinsdag 21 mei. Tijdens deze avond vol informatie kun je van type 1 diabetesexperts veel leren over de nieuwste ontwikkelingen in insulinepompen en glucosesensoren. Maar ook de wetenschap naar genezing van type 1 diabetes zit niet stil. Diabetesonderzoeker en diabetoloog dr. Henk-Jan Aanstoot neemt je mee in de belangrijkste en hoopvolle ontwikkelingen. Herkenning kun je vinden in de korte verhalen van anderen die met type 1 diabetes leven.

Wil je meer weten over het event of over Diabeter?
Kijk op www.diabeter.nl/eindhoven 

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’