Volledig scherm
De technische recherche deed zondagavond onderzoek naar de verkrachting van een 15-jarig meisje langs de Eindhovenseweg tussen Waalre en Valkenswaard. © Bert Jansen

Eindhovense verdachte (25) van twee verkrachtingen blijft in cel

EINDHOVEN - De 25-jarige Eindhovenaar die ervan wordt verdacht afgelopen week een meisje en een jonge vrouw te hebben verkracht, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat besloot de rechter-commissaris vandaag. Daarna wordt opnieuw bekeken of hij langer in de cel moet blijven of op vrije voeten komt.

De man verkrachtte woensdag 31 juli een 23-jarige Française in de Genneper Parken in Eindhoven nadat hij haar met een smoes in het centrum van de stad had opgepikt. Hij beloofde de vrouw dat hij haar naar haar hotel zou brengen. Een paar dagen later - in de vroege ochtend van zondag 28 juli - bedreigde de Eindhovenaar een 15-jarig meisje in een steegje in Valkenswaard. Hij dwong haar op zijn scooter en reed kilometers verderop naar een bosperceel, nabij Waalre. Daar verkrachtte hij haar. In beide gevallen gebruikte hij het nodige geweld.

Hij werd maandag net na middernacht in zijn woning aangehouden. De politie wil niets kwijt over het verleden van de man en hoe ze hem op het spoor kwam.

Poll

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
684 stemmen