Volledig scherm
De technische recherche onderzoekt op zondag 4 augustus sporen in de berm van een zijweggetje van de N69, vlakbij Waalre. Daar werd een 15-jarig meisje die vroege ochtend verkracht. © Bert Jansen

Eindhovense verdachte verkrachtingen langer vast

EINDHOVEN - De 25-jarige Eindhovenaar die wordt verdacht van het verkrachten van een vrouw in Eindhoven en een meisje bij Waalre blijft nog zeker drie maanden in de cel. Dat besluit maakte de rechtbank donderdagmorgen bekend. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank zich inhoudelijk over de zaak buigt.

Op de vroege woensdagochtend 31 juli sprak de man een 23-jarige Francaise aan in het centrum van Eindhoven. Zij was op weg naar haar hotel en hij bood aan haar op zijn scooter te brengen. De Eindhovenaar reed echter met de vrouw naar de Genneperparken. Daar verkrachte hij haar met geweld.

Zondagochtend 4 augustus kon een tweede vrouw aan de man ontkomen door snel naar huis te fietsen. Niet veel later had een 15-jarig meisje in het centrum van Valkenswaard dat geluk niet. De Eindhovenaar bedreigde haar in een steegje en dwong haar op zijn scooter. Hij bracht haar kilometers verder, tot vlak voor Waalre. Daar verkrachtte hij haar op een zijpad van de N69.

De politie kwam de man die dag nog op het spoor en pakte hem iets na middernacht op in zijn woning in Eindhoven. Hoe de rechercheurs zijn identiteit achterhaalden, is nog onduidelijk. Daar wil de politie nog niets over kwijt.