Volledig scherm
De op Facebookpost met links (met bril) PSV-fan Alwin van Ampting. © Photo Prestige/Energiedirect

Foto van met stadionverbod gestrafte PSV-fan in reclame sponsor Energiedirect

VIDEOEINDHOVEN - Een foto van de juichende PSV-fan die een stadionverbod kreeg, blijkt door PSV-sponsor Energiedirect te zijn gebruikt in een reclamecampagne. ‘Laat zien hoe jij PSV aanmoedigt. Win twee kaarten’ is de tekst bij de foto die de sponsor op 1 november op zijn Facebook-pagina plaatste. 

Een dag eerder verstuurde PSV een brief waarin fan Alwin van Ampting een stadionverbod is opgelegd voor vijf jaar. Hij was op 23 september over een hek geklommen om hangend over de reclameborden te delen in de vreugde van PSV-spelers om het tweede doelpunt in de wedstrijd tegen Ajax.

Energiedirect ‘was niet op de hoogte van het feit dat deze supporter in overtreding was met de stadionregels', laat een woordvoerster zaterdag  weten. De sponsor vindt dat de foto ‘de steun van supporters voor hun club goed samenvat‘. ,,Het enthousiasme en de clubliefde spat er vanaf.”

Na vragen van het Eindhovens Dagblad verwijderde Energiedirect zaterdag de Facebookpost. ,,De actie waar deze foto bij hoorde, kaartjes voor PSV-Vitesse vorige week zaterdag 3 november, is al afgelopen", laat de woordvoerster weten.

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
37'
0-0
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
36'
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
19:45
Willem IIWIL
away logo
home logo FC UtrechtUTR
20:45
PSVPSV
away logo
home logo VVV-VenloVVV
20:45
VitesseVIT
away logo

Poll

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
1260 stemmen