Fons de Visscher (m) met zoon Pepijn en dochter Fleur in de vestiging aan de Ferdinand Bolstraat
Volledig scherm
Fons de Visscher (m) met zoon Pepijn en dochter Fleur in de vestiging aan de Ferdinand Bolstraat © Seafood Bar

Gemeente Amsterdam wil viszaak van Fons de Visscher sluiten

HELMOND - De gemeente Amsterdam wil The Seafood Shop van de Helmondse ondernemer Fons de Visscher laten sluiten. De winkel zou een te toeristisch karakter hebben en geen toevoeging zijn voor de binnenstad. 

De gemeente Amsterdam wil de zogenaamde Seafood Shop aan de Leidestraat sluiten. Die viswinkel in de binnenstad werd afgelopen november geopend. De familie De Visscher bestiert in de hoofdstad nog drie populaire visrestaurants. Onlangs werd er nóg een etablissement geopend in Utrecht. Tussen 1983 en 2011 runde Fons de Visscher in Helmond een goedlopende viswinkel aan de Ameidestraat.

De horeca-familie had het voornemen van de gemeente Amsterdam, om een van hun zaken te sluiten, bepaald niet zien aankomen. ,,Tot onze grote schrik heeft de gemeente aangekondigd onze geliefde winkel te sluiten", staat er op de facebookpagina van het bedrijf. ,,De haring en kibbeling die wij verkopen, en de Engelse teksten die we hanteren, zouden in strijd zijn met het Voorbereidingsbesluit om ‘toeristenwinkels' te weren en de stad ‘leefbaar' te houden."

Oproep

Fons de Visscher en zijn kinderen Pepijn en Fleur willen het gesprek aangaan met de gemeente Amsterdam. In de tussentijd doen ze op sociale media een oproep aan hun trouwe klanten om hun postcode achter te laten. ,,Zodat de gemeente kan zien dat wij er voor Amsterdammers zijn. Het spreekt voor zich dat we er alles aan gaan doen om onze winkel te behouden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement