Volledig scherm
Archiefbeeld van inwoners van Waalre die stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. © Freekje Groenemans

Gemeente Waalre zet taxi in tijdens verkiezingen

WAALRE - Inwoners van de serviceflat Eeckenrhode in Waalre kunnen tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen gebruik maken van taxivervoer om tot hun stembureau te komen. Het aantal van 4 stemlocaties blijft gelijk Waalre. Een motie van D66 om het aantal stemlocaties in Waalre te verhogen werd door de gemeenteraad verworpen.

,,We begrijpen dat het aantal stembureaus een gevoelig punt is’’, zei loco-burgmesster Arno Uijlenhoet. Hij verving de afwezige burgemeester Jan Brenninkmeijer. ,,Het gaat om de kwaliteit van onze democratie. We nemen het verkiezingsproces serieus.’’

De gemeente zag geen noodzaak om meer stembureaus in te richten. Volgens het college zijn de aangewezen stemlocaties voor alle inwoners van Waalre te bereiken. Volgende maand zijn er stembureaus ingericht in Het Huis van Waalre, Het Klooster, ‘t Hazzo en De Pracht. ,,Dat zijn de gemeenschapshuizen van onze gemeente, die voor alle inwoners toegankelijk zijn’’, aldus Uijlenhoet. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 waren er nog 7 plekken waar de Waalrenaren konden stemmen.

Dat er toch taxivervoer komt, is een handreiking naar de inwoners van de serviceflat Eeckenrhode, waar senioren wonen. Volgens D66 kunnen juist deze mensen hun stembureaus lastig bereiken. Tijdens de raadsvergadering werd nog geopperd om het stembureau in Eeckenrhode terug te laten keren, maar volgens het college was het niet meer mogelijk om dat op korte termijn te doen.

Poll

Een vliegtaks van 7,50 euro per ticket is veel te weinig

Een vliegtaks van 7,50 euro per ticket is veel te weinig

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
2754 stemmen

Poll

De Vestdijk in hartje Eindhoven moet gewoon open blijven voor doorgaand verkeer

De Vestdijk in hartje Eindhoven moet gewoon open blijven voor doorgaand verkeer

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
5669 stemmen