Heel de klas loopt de pinguïnpas

VideoMIERLO - Als pinguïns verkleed op bezoek bij de echte pinguïns. Leerlingen van basisschool de Vendelier uit Helmond maakten het vrijdagochtend mee. Zij versierden de nieuwe woonplek van de beestjes. 

Hoe zouden de nieuwe bewoners van dierentuin Dierenrijk in Mierlo reageren op al die aandacht? De leerlingen van klas 4A van Basisschool de Vendelier uit Helmond vinden het in ieder geval heel spannend. Zij zijn vrijdagochtend aanwezig in Dierenrijk. Met hun filmpje waar ze de ‘pinguïnpas’ nadoen, wonnen zij de actie die paar weken eerder opgezet was. 

,,Zijn jullie er klaar voor?”, roept een medewerker van dierentuin Dierenrijk in Mierlo. ,,Jaaaa”, roepen de enthousiaste kinderen in koor terug. Ze sluiten aan in een rij en lopen door het poortje het pinguïnverblijf in. Alle hoofdjes kijken nieuwsgierig over het hek. Daar staan de Humboldtpinguïns. Deze diertjes zijn oorspronkelijk afkomstig uit Peru maar deze beestjes komen van dierentuinen uit Engeland en Frankrijk. 

Dierenrijk organiseerde een wedstrijd: basisscholen en kinderopvangcentra uit de buurt konden een filmpje opsturen waarin zij hun beste pinguïnloopje laten zien. Diegene die wint, mag het verblijf van de nieuwe pinguïns versieren en bekijken. Meer dan twintig inzendingen kwamen binnen maar die van de Helmondse leerlingen kwam als beste uit de bus. 

Feest

Afgelopen week hoorden de leerlingen het goede nieuws. Een groot feest brak uit in de Helmondse klas. ,,Alle kinderen gingen op tafel staan en sommigen moesten zelfs huilen van blijdschap”, vertellen Roos (8) en Fenne (7). 

De afgelopen dagen hebben de diertjes kunnen wennen aan hun binnenverblijf. Nu kwamen ze naar buiten. Ook de kinderen mochten het verblijf in. ,,Echt cool dat we het hok in gingen”, zegt Vince (7). De pinguïns genoten zichtbaar van alle belangstelling, het tiental liet zich trots zien. Binnenkort voegen nog 14 andere pinguïns zich bij de groep. ,,Het zijn mooie en lieve diertjes. Ze waren wel een stuk groter dan ik dacht!”, zegt Lara (7). 

Volledig scherm
Kinderen van groep 4A van basisschool de Vendelier kijken aandachtig naar de nieuwe bewoners van het Dierenrijk in Mierlo. © DCI Media