Huib van Houtert bij het graf van zijn vrouw José.
Volledig scherm
PREMIUM
Huib van Houtert bij het graf van zijn vrouw José. © Kees Martens/DCI Media

Natuurbegraafplaats Schoorsveld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’

HEEZE - Huib van Houtert uit Eindhoven heeft zijn plek al gereserveerd. Naast ‘zijn’ José. Hij is een van de duizend reserveringen bij natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Zijn vrouw José heeft er inmiddels al, net als achthonderd anderen, een laatste rustplaats gevonden. In vijf jaar tijd groeide het anonieme naaldbos achter het crematorium uit tot een divers en kleurrijk natuurgebied waar de dood en het leven hand in hand gaan. 

 1. Verslaggever rijdt mee in de beroemde Mille Miglia: elke dag een video vanuit de Italiaanse klassiekerrally

  Verslagge­ver rijdt mee in de beroemde Mille Miglia: elke dag een video vanuit de Italiaanse klassieker­ral­ly

  Weliswaar een maand later dan gebruikelijk, maar ook dit jaar gaat in Italië de beroemde Mille Miglia van start. Zo’n 400 klassieke auto’s nemen deel aan wat wel ‘the most beautiful race in the world’ wordt genoemd. Werner Budding van onze autoredactie start in een Porsche 356 Carrera. Co-pilot is meervoudig wereldkampioen rally Christian Geistdörfer, beter bekend als ‘de navigator van rallylegende Walter Röhrl’.
 2. Het dasje valt gretig op het noodvoer aan
  PREMIUM
  Column

  Het dasje valt gretig op het noodvoer aan

  Nietsvermoedend fiets ik richting dorp als ik, bijna ín het dorp, een das zie lopen. Een dasje eigenlijk, het is een jong dier aan het formaat te zien. Dit deugt niet. Een das is een nachtdier en moet niet om half drie in de middag op deze plaats zijn. Bovendien zou ik het zo kunnen pakken. Ik doe het niet want ik weet dat dassen sterke kaken hebben en ik vind vijf vingers wel handig. Wel moet ik proberen te voorkomen dat het dier verder richting dorp loopt. Ik zet mijn fiets midden op de weg en drijf het dier een tuin in. De eigenaars komen me helpen om het dasje verder richting groen te sturen. Dat lukt.