Aangeboden door Scholengemeenschap Were Di
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van ED zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Onderweg naar de toekomst

Scholengemeenschap Were DiZe reden door Valkenswaard, de examenkandidaten van Were Di, op weg naar hun Gala. De leerlingen van het Vmbo vierden het op woensdag 22 mei in de Senaat, de havo-leerlingen twee dagen later, op school. Beide feesten leverden prachtige beelden op van jonge volwassenen die feestelijk gekapt en gekleed naar hun feest gingen; ze trokken veel bekijks en legden het verkeer in de omgeving plat. Terecht, want de examenleerlingen lieten zich ook nog eens op heel veel verschillende en originele manieren naar school brengen. Hoogtijdagen voor de leerlingen, hoogtijdagen voor de school. 

De leerlingen kwamen per limousine, tractor, brandweerauto, te paard, met een pony, op een bank, op een skateboard, in een old-timer, een golfkarretje, een busje, een bus, een hoogwerker. 

Al die vervoermiddelen maken één ding duidelijk: leerlingen zijn op hun eigen manier onderweg naar het Gala, naar de uitslag van het examen en naar hun vervolgopleiding. En die persoonlijke manier, dat is iets waar scholengemeenschap Were Di zich sterk voor inzet: een opleiding die recht doet aan je talenten. 

Volledig scherm

Gepersonaliseerd leren gaat ervoor zorgen dat niet alle leerlingen hetzelfde ‘pakket’ krijgen, dat niet iedereen altijd ‘hetzelfde doet’. Er is ruimte voor onderlinge verschillen. Zoiets is niet van de ene op de andere dag geregeld; Were Di nam dit doel op in het ‘Schoolplan’ en trok er vier jaar voor uit. 

Persoonlijke ontwikkeling staat bij Were Di hoog in het vaandel. Op allerlei manieren kunnen leerlingen ervaringen opdoen die helpen hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen, en, om het maar eens zo te zeggen: om zichzelf te worden. Bij de feestcommissie, de leerlingenraad, het songfestival, het orkest, de schoolband, de quiz, de sporttoernooien – mogelijkheden te over.

Tot slot: de school bevordert dat de leerlingen zich al vroeg oriënteren op hun toekomst. Dat is de reden dat ‘de maatschappij’ welkom is op school en dat de leerlingen ook regelmatig de maatschappij in gaan. De bekende Bedrijvenmarkt (in november 2019 voor de 15e keer!) is er een mooi voorbeeld van. En de bedrijfsbezoeken, stages en reizen maken duidelijk dat de slogan van Were Di terecht gekozen is: Toekomst in uitvoering.  

www.weredi.nl
Merendreef 1, Valkenswaard
040 - 2074700
info@sgweredi.nl

Volledig scherm

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’