Aangeboden door Bohaco
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van ED zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Bohaco

Parttime vacatures lastig in de bouw? Bohaco breekt lans voor gezin

BohacoSteeds meer vaders willen er zijn voor hun kinderen en hebben een papadag. Ze nemen met liefde een gedeelte van de zorg voor hun rekening. Zo werkt van de jonge vaders inmiddels de helft een halve dag of hele dag minder. Toch zijn in de bouw parttime vacatures voor mannen nog geen gemeengoed. Meer specifiek geldt dat ook voor de kozijnenbranche. Hier betreffen de buitendienstfuncties nog vaak fulltime dienstverbanden. Ook stuiten vragen over deeltijd werken vaak op weerstand van de baas. Familiebedrijf Bohaco uit Meijel (een Peeldorp op de grens van Brabant en Limburg) breekt nu een lans voor het gezin en biedt een parttime vacature voor kozijnen monteurs. Daarmee stelt zij (toekomstige) medewerkers in staat zorg, huishouden en werk beter te combineren.

Monteurs dragen bij aan klanttevredenheid

Familiebedrijf Bohaco is specialist op het gebied van kunststof en aluminium ramen en deuren. Komend jaar viert zij haar 40 jarig bestaan. Wanneer het gaat om de tevredenheid van de klanten, dan leveren de monteurs van het bedrijf hieraan een enorme bijdrage. Nadat een monteur een interne opleiding heeft gevolgd, gaat hij binnen een team zelfstandig aan de slag om producten te monteren bij particuliere klanten. Zij vertrekken dagelijks vanuit Meijel door heel Brabant en Limburg en vormen zo het visitekaartje van het bedrijf.

Betere combinatie tussen werk en privé

Aan de wieg van het bedrijf stonden de broers Hanssen. Afkomstig uit een voor de regio typerend groot katholiek gezin. Mede daardoor is er van oudsher aandacht voor het gezin en het welzijn van de medewerkers. “Als een medewerker zich in zijn privéleven goed voelt, dan is hij ook een betere medewerker. Daarom vinden we sociale contacten met familie en vrienden of tijd voor mantelzorg en vrijwilligerswerk belangrijk. Het zorgt immers voor menselijk welzijn en is onmisbaar voor de samenhang in de gemeenschap. Daar profiteren we allemaal van. Al met al zijn medewerkers soms op zoek naar een manier om zorg, huishouden en werk beter te combineren. Zo is het deeltijd werken niet eens een wens, maar eerder een oplossing voor hun probleem.”

Vraag naar parttime vacatures

“In diverse kantoorfuncties hebben we al jaren te maken met parttime werken en ouderschapsverlof. Maar bij monteurs hadden we dit nog niet. De vacaturebanken geven ons aan dat werkzoekenden steeds meer zoeken naar parttime functies. Vandaar dat we nu deze mogelijkheid actief onder de aandacht brengen.” Daarom biedt familiebedrijf Bohaco nu naast fulltime vacatures, ook parttime vacatures voor een kozijnen monteur. Ze wil haar monteurs hiermee de flexibiliteit bieden om de balans in privé en werk zo optimaal mogelijk in te richten.

Hoe pakt minder werken uit voor je portemonnee? Het Nibud maakte hiervoor de WerkZorgBerekenaar. In 7 stappen bereken je hoe je er nu financieel voor staat en bekijk je wat een andere werk-zorgverdeling betekent voor je financiële situatie.