Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige pleegmoeders van baby Hannah, Minke (l) en Anne, zaten woensdagavond aan tafel bij RTL Late Night. © Beeld uit uitzending RTL Late Night

Pleegmoeders baby Hannah uit Eersel: 'Instellingen moeten beter luisteren naar ouders'

HILVERSUM/EERSEL - Jeugdzorg en pleegzorg hebben in de periode voor en na de ontvoering van baby Hannah niet geluisterd naar de zorgen van de pleegouders van het meisje. Dat zeiden Anne en Minke, de eerste respectievelijk tweede pleegmoeder van baby Hannah, vanavond bij RTL Late Night.  Volgens beide vrouwen hadden veel problemen kunnen worden voorkomen als instellingen open hadden gestaan voor hun zorgen.

De vrouwen vertelden aan Twan Huijs, net zoals vorige week al aan deze krant, over alle waarschuwingen die ze gaven aan jeugdzorg en pleegzorg omdat ze vreesden voor ontvoering van het meisje. De instanties lieten echter na veiligheidsmaatregelen te nemen, met als gevolg dat hun vrees op 26 februari werkelijkheid werd. Het meisje werd op de parkeerplaats van de Lidl in Eersel uit de armen van pleegmoeder Minke (haar werkelijke naam, die ze in deze krant eerder niet vermeld wilden hebben) gerukt en ontvoerd naar een vakantiepark in Duitsland. Na een elf uur durende klopjacht werd ze daar gezond en wel gevonden.

poll

Minister moet er voor zorgen dat Eindhoven de bezuinigingen op huishoudelijke hulp herziet.

Minister moet er voor zorgen dat Eindhoven de bezuinigingen op huishoudelijke hulp herziet.

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
768 stemmen