Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Rechter: Peelgemeenten zitten fout; Someren verliest rechtszaak huishoudelijke hulp

SOMEREN - De Peelgemeenten en andere regiogemeenten moeten ouderen en zieken echt zwart op wit zekerheid in uren geven, als ze huishoudelijke hulp nodig hebben. Ze mogen dit niet nalaten, alleen omdat minister Hugo de Jonge zegt dat hij de huidige wet wil aanpassen. 

Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald in een rechtszaak van een echtpaar uit Someren tegen de gemeente Someren. Het echtpaar - dat met verschillende ziektes kampt - krijgt nu alsnog zwart op wit zekerheid over de hoeveelheid uren schoonmaakhulp die het moet krijgen. Nu ze met hulp van gemachtigde Bert van ‘t Laar hun rechtszaak hebben gewonnen neemt hun hoeveelheid hulp ook sterk toe, van 2,5 uur naar 6 uur per week.

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.