Volledig scherm
Een van de short stay-appartementen in aanbouw, in het oude GGZ-gebouw in Helmond © FotoMeulenhof

Short stay-appartementen in Helmond krijgen vorm

HELMOND - De short stay-appartementen in het voormalige gebouw van de GGZ in Helmond gaan tussen de 600 en 726 euro per maand kosten. ,,Mensen kunnen er zó intrekken, ze hoeven alleen hun jas en koffer mee te nemen."

De 54 appartementen worden in oktober volledig gemeubileerd opgeleverd. De zogenaamde short stay-appartementen zijn bedoeld voor de tijdelijke verhuur. Mensen mogen maximaal twee jaar een woning huren in het complex aan de Kasteel Traverse. De appartementen variëren in oppervlakte. De kleinste 'units' zijn 22 vierkante meter, de grootste varianten bestaan uit 41 vierkante meter.   

,,Mensen zijn in totaal tussen de 600 en 726 euro kwijt", vertelt Bart van Brussel namens Woonpartners. De projectmanager benadrukt dat de huurder voor dat bedrag helemaal klaar is. ,,Die prijs is inclusief gas, water, licht, elektra en internet. De woningen zijn helemaal gemeubileerd, tot aan het bestek toe. Ook verzekeringen. service- en schoonmaakkosten zijn bij de prijs inbegrepen", zegt Van Brussel. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf augustus melden bij Woonpartners. 

Volledig scherm
Een 'artist impression' van het nieuwe appartementencomplex aan de Kasteel-Traverse © Bart Hoffman

Bouwbedrijf Groenen uit Veldhoven is gespecialiseerd in de transformatie van bedrijfspanden tot woningen. Sinds de vorige economische crisis is er een grote vraag naar het omtoveren van bestaande gebouwen tot nieuwe woonruimtes. ,,En dat gaat van Sterksel tot stedelijk gebied", zegt Jan Daamen, projectleider van Groenen. ,,Voor steeds meer mensen is dit een prettige, tijdelijke oplossing. Voor mensen die net zijn gescheiden, maar ook voor starters, expats of seizoensarbeiders kan dit een uitkomst zijn."

Woonpartners begint komend najaar met het realiseren van 95 woningen in het voormalige UWV-gebouw aan het Stationsplein. Er moeten uiteindelijk 54 reguliere huurwoningen en 41 appartementen met een short stay-bestemming opgeleverd. Wanneer deze ruimtes klaar zijn om daadwerkelijk verhuurd te worden, is nog onduidelijk. 

Live Voetbal

home logo FC PortoPOR
EINDE
3-2
FeyenoordFEY
away logo
home logo Manchester UnitedMUN
EINDE
4-0
AZAZ
away logo
home logo PSVPSV
EINDE
1-1
Rosenborg BKROS
away logo

Poll

'Eindhoven Centraal' draagt bij aan het imago van de stad

'Eindhoven Centraal' draagt bij aan het imago van de stad

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
4046 stemmen