Volledig scherm
© ANP

Streekvervoer gaat weer staken op zaterdag 19 mei

Het streekvervoer ligt zaterdag, 19 mei, weer plat. In welke regio’s de chauffeurs het werk die dag neerleggen, is nog niet bekend. Dat maken de bonden begin volgende week bekend.

De staking is vooralsnog alleen volgende week zaterdag. ,,Maar als werkgevers volharden in hun standpunt, dan kan het zijn dat er in het weekeind daarna ook gestaakt wordt'', aldus een woordvoerder van het FNV.  

Eindexamens

In verband met de eindexamens wordt er de komende drie weken niet gestaakt op werkdagen, omdat chauffeurs niet willen dat eindexamenkandidaten hinder hebben van de stakingen. FNV-bestuurder Paula Verhoef: ,,Dit is een belangrijke week voor al die middelbare scholieren die dit jaar examen doen. Dat is al spannend genoeg! Ze moeten er van op aan kunnen dat ze op tijd op school kunnen zijn, zonder problemen.''

Plaspauzes

De buschauffeurs staken voor meer loon, minder werkdruk en plaspauzes tijdens hun dienst. De werkgevers hebben eerder geprobeerd de staking door de rechter te laten verbieden, maar die ging daar niet in mee.

Het streekvervoer staakte eerder al op 30 april en 1 mei en dreigt met meer stakingen als werkgevers niet tegemoet komen aan hun eisen.

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Minister moet er voor zorgen dat Eindhoven de bezuinigingen op huishoudelijke hulp herziet.

Minister moet er voor zorgen dat Eindhoven de bezuinigingen op huishoudelijke hulp herziet.

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
1531 stemmen