Tilburgse werkt in gebied sneeuwbom: ‘We kunnen niet slapen omdat de pistenbully's hier dag en nacht rijden’

TILBURG/NEUKIRCHEN AM GROSSVENEDIGER - Lotte van Rosmalen  uit Tilburg werkt als skilerares in het Oostenrijkse Neukirchen am Grossvenediger, een dorpje zo'n 30 kilometer ten oosten van Gerlos. De afgelopen twee weken kon ze nauwelijks de berg op vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw. 

Pistenbully

Een pistenbully zorgt ervoor dat de pistes helemaal glad zijn en geschikt om op te skiën. De bully rijdt op rupsbanden en drukt de sneeuw plat. 

,,Dit is de eerste dag dat het niet sneeuwt en dat de zon schijnt. De afgelopen dagen hebben we echt superveel sneeuw gehad", vertelt ze vrijdagmiddag aan de telefoon, tijdens een pauze tussen haar skilessen door.  ,,Maar alles wordt echt supergoed bijgehouden. We kunnen ‘s nachts niet slapen omdat de pistenbully's hier dag en nacht rijden. Die zijn echt continu in de weer.”

Lawinegevaar

Volledig scherm
Van Rosmalen met haar klasje. © Lotte van Rosmalen, skilerares Alpen Sport

Het is de derde dag in twee weken dat ze haar skiklasje mee kan nemen naar de pistes bovenop de berg. ,,Dinsdag zijn we na de eerste afdaling naar beneden gehaald. Gisteren waren de pistes dicht vanwege lawinegevaar en storm. De rest van de dagen hebben we alleen beneden geskied. Nu is het prima. We mogen alleen niet off piste, dat is te gevaarlijk.” 

Quote

We mogen alleen niet off piste, dat is te gevaarlijk.

Lotte van Rosmalen, skilerares

Van Rosmalen geeft les aan kinderen, deze week een groep in de leeftijd van 8 tot 13 jaar, maar afgelopen zondag had ze nog een groepje kleine kinderen onder haar hoede. ,,Ik ging met de kinderen naar boven. maar er stond zo'n harde wind, ze waaiden gewoon om. Je kon ook niets zien. Die kinderen zag alleen mij, ze skieden mij gewoon achterna.” Goed voor het leerproces, volgens de skijuf: ,,Ze werden niet werden afgeleid door de omgeving en skieden veel meer op gevoel.” 

Volledig scherm
Lotte van Rosmalen (l) met drie collega's. ,,We mogen niet off piste, dat is te gevaarlijk.” © Lotte van Rosmalen, skilerares Alpen Sport
Volledig scherm
Neukirchen am Grossvenediger © Lotte van Rosmalen, skilerares Alpen Sport
Volledig scherm
Aan sneeuw geen gebrek in Neukirchen am Grossvenediger. © Lotte van Rosmalen, skilerares Alpen Sport

Live Voetbal

home logo VVV-VenloVVV
12:15
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
RKC WaalwijkRKC
away logo