Aangeboden door VPNGids
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van ED zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Veilig internetten op vakantie: de magie van een VPN

VPNGidsDe zomervakantie staat alweer voor de deur. Verre of minder verre vakanties zijn geboekt en het is aftellen geblazen. Natuurlijk wil je je tijdens je vakantie nergens zorgen over hoeven maken, zeker niet over de veiligheid van je internetverbinding. En openbare wifi is nu eenmaal erg kwetsbaar en onveilig. 

Gelukkig is er een gemakkelijke en snelle manier om te zorgen dat je veilig online kan met je laptop, telefoon en tablet – ook op vakantie. Je hoeft enkel een VPN te installeren. En daar krijg je nog een gratis bonus bij ook: zit je in het buitenland en wil je graag gebruik maken van je favoriete streamingdienst? Kunnen je kinderen bijvoorbeeld écht niet twee weken zonder Sesamstraat of Pokémon? Dan is een VPN de perfecte oplossing. Op deze website kan je een passende VPN selecteren (inclusief 30+ dagen geld-terug-garantie!).

Hackers, internetproviders, netwerkbeheerders, overheden; iedereen kijkt mee

Volledig scherm

Onveilige internetverbindingen geven hackers, internetproviders en websites de mogelijkheid om te zien wat jij online uitvoert. Dit lijkt misschien niet zo erg, maar bedenk je eens waar jij het internet allemaal voor gebruikt: om het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant op te zoeken, om routes uit te stippelen met Google Maps, om betalingen tijdens je vakantie te verrichten en ga zo maar door. Hackers weten zo wie en waar je bent en maken daar maar al te graag misbruik van. Stel je voor dat ze je adres weten en zien voor welke periode jij je hotel in Griekenland hebt geboekt – inbrekers hebben zo vrij spel.

Met een VPN zijn deze gevaren verleden tijd. Een VPN (Virtual Private Network) leidt je internetverbinding om en versleutelt al jouw data. Zo kan niemand – behalve jij – zien wat je op internet doet. Ook is je locatie moeilijker te achterhalen. Met andere woorden: je bent veel beter beschermd.

Online vrijheid zonder restricties

Naast het beschermen van jouw online gegevens, heeft een VPN een aantal leuke bijkomstigheden. Zo kun je met een VPN ook in het buitenland genieten van jouw favoriete streamingdiensten. Wil je NPO, Ziggo, RTL XL of zelfs Nederlandse Netflix kijken? Een VPN maakt het mogelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is de VPN aanschaffen en inschakelen. Kies een Nederlandse server, en je kijkt zo Nederlandse televisie*. Geniet dus volop van je vakantie en gebruik een VPN!

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’