Volledig scherm
PREMIUM
Zondag onderzocht de recherche de berm van een zijstraat van de Eindhovenseweg, vlakbij Waalre, vanwege de verkrachting van een 15-jarig meisje. © Bert Jansen

Verkrachtingen typisch ‘serievergrijp’: ‘Eenmaal begonnen, gaan ze er vaak mee door’

EINDHOVEN/WAALRE - Verkrachtingen zijn een typisch 'serievergrijp'. ,,Eenmaal begonnen, gaan ze er vaak mee door.” Maar dat een 25-jarige Eindhovenaar binnen enkele dagen zeker twee vrouwen met geweld verkrachtte, is opvallend. Dat zegt rechtspsycholoog André De Zutter van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij deed jarenlang onderzoek naar aangiftes in verkrachtingszaken. Meestal hebben daders na een verkrachting eerst een tijdje last van hun geweten en zit er daardoor meer tijd tussen dit soort misdaden, aldus De Zutter.

De politie pakte maandagochtend de Eindhovenaar op. Hij wordt ervan verdacht woensdag 31 juli een 23-jarige Française te hebben verkracht in de Genneper Parken in Eindhoven. Afgelopen zondag verkrachtte hij een 15-jarig meisje in een bosperceel net buiten Waalre, zo is de verdenking. Eerder die ochtend wist in Eindhoven een andere vrouw aan de man te ontkomen.