Volledig scherm
© DG

Gestel boekt ruime zege in bekerduel bij PSV AV

EINDHOVEN - Hoofdklasser Gestel bereikte dinsdagavond de derde ronde van de districtsbeker door met 3-8 te winnen bij derdeklasser PSV AV. Halverwege stond het 1-4 op sportpark De Herdgang.

Gestel nam na drie minuten al de leiding door een doelpunt van Ferhat Coskun, 0-1. In de zeventiende minuut leek Arber Gjoka de stand gelijk te trekken. Hij omspeelde keeper Frank van den Boogaard en schoof de bal richting het lege doel, maar Youssef Koubali bracht met een sliding op de doellijn redding voor Gestel. Twee minuten later stond het alsnog 1-1. Een afstandsschot van Umur Agir ketste via de binnenkant van de paal in het doel.

Henny Noyen bracht Gestel in de 30ste minuut weer op voorsprong, 1-2. Tugberk Yildirim, die afgelopen zomer PSV AV verruilde voor Gestel, kwam in de 40ste minuut tot scoren tegen zijn oude club, 1-3. Vlak voor rust maakte Tufan Koca er uit een vrije trap 1-4 van.
Na de pauze verkleinde Arber Gjoka de marge tot twee, 2-4. Door treffers van Younes Hadouir en Henny Noyen liep Gestel uit naar 2-6. PSV AV moest vanaf de 68e minuut met tien man verder, Daan Slaats viel geblesseerd uit en na twee eerdere wissels had coach Peter Geurts geen reservespelers meer op de bank zitten.

Bij Gestel maakte een kwartier voor tijd de van een kruisbandblessure herstelde Ritchie-Sam Anpong zijn opwachting. Youssef Koubali maakt er 2-7 van en Umur Agir 3-7.Henny Noyen verzorgde met zijn derde goal van de avond het slotakkoord: 3-8

PSV AV: Peters; Swarts, Wijlaars, Van der Poel (46. De Vleeschauwer), Van de Laarschot; Elmaach, Slaats, O. Atakan (46. Spasojevic); Agir, Gjoka, E. Atakan.

Gestel: Van den Boogaard; Koca, Felomina, Simone, Koubali; Gadzo, Hadouir, Noyen; Maamar, Yildirim (46. Burhenne), Coskun (74. Anpong).

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
974 stemmen