Volledig scherm
© Thinkstock

Gestel - Marvilde 1-1 (Gestel w.n.s.)

EINDHOVEN - Hoofdklasser Gestel heeft zich ten koste van eersteklasser Marvilde gekwalificeerd voor de achtste finale van de districtsbeker. Na negentig minuten stond het 1-1 op sportpark Dommeldal Zuid.

In de strafschoppenreeks die volgde werd in het 4-2 voor Gestel.

Gestel zette vanaf het eerste fluitsignaal hoog druk, maar het was Marvilde dat via Rick van den Bogaard op voorsprong kwam. Na veertien minuten was de spits bij een steekpass eerder bij de bal dan keeper Frank van den Boogaard, passeerde de goalie en schoof het leer in het lege doel, 0-1.

Halverwege de eerste helft was het alweer 1-1. Emile Linkers speelde de bal hoog naar Henny Noyen, die breed legde op Carsley Mathilda. Laatstgenoemde kon eenvoudig binnenschuiven. Noyen leek buitenspel te staan, maar de grensrechter vlagde niet.

Tien minuten later bleek de andere grensrechter ook geen vriend van Marvilde. Van den Bogaard punterde de 1-2 tegen de touwen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was echter niet Van den Bogaard die buitenspel stond, maar een teamgenoot die verder geen rol speelde in de aanval.

Vlak voor rust kwam Marvilde nog een keer goed weg toen Michael Maessen een doelpunt van Noyen voorkwam. Na rust werd niet meer gescoord en meteen na het laatste fluitsignaal werden strafschoppen genomen.

Jamil Kools van Gestel pakte de derde en vierde strafschop van Marvilde, terwijl zijn teamgenoten geen enkele penalty onbenut lieten.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1491 stemmen