Volledig scherm
Joep van Maasakkers

Joep van Maasakkers stopt door knieproblemen

EINDHOVEN - Aanvaller Joep van Maasakkers (25) heeft zijn voetbalcarrière beëindigd vanwege aanhoudende knieklachten. Hij kwam na een verhuizing van Eindhoven naar Maastricht sinds vorig seizoen voor de Hoensbroekse hoofklasser EHC uit en maakte daarvoor naam als topschutter bij Geldrop en RKSV Nuenen.

Van Maasakkers scheurde op 2 november 2014 in het competitieduel tussen Gestel en Nuenen een kruisband in zijn linkerknie af en was sindsdien aan het sukkelen. Nadat de spits in december 2014 werd geopereerd, kon hij pas in januari 2016 zijn opwachting maken bij zijn nieuwe club EHC. Enkele maanden later kreeg hij weer last van zijn knie en dat gebeurde opnieuw vlak voor de start van dit seizoen. In oktober kwam de aanvaller weer aan spelen toe, maar kampte daarna met een gezwollen knie. Van Maasakkers besloot daarop te stoppen.

Van Maasakkers begon zijn voetbalcarrière bij EMK en stapte in de B-junioren over naar dorpsgenoot RKSV Nuenen, waar hij in het seizoen 2009-2010 zijn debuut beleefde in het vaandelteam. In het seizoen 2012-2013 maakte Van Maasakkers een uitstapje naar Geldrop en kroonde zich daar met 23 goals tot topscorer. Nadien was de rappe aanvaller een vaste waarde bij Nuenen en trof daar tot zijn blessure twintig keer doel. Hij studeerde in Maastricht en ging daar bij een fysiotherapiepraktijk werken. Daarom verkaste Van Maasakkers in de zomer van 2015 van Nuenen naar EHC. Van Maasakkers: "Helaas heb ik nu moeten besluiten om te stoppen. Het ging niet meer. Onlangs maakte ik mijn eerste minuten van dit seizoen en kreeg de dinsdag daarna weer een flinke terugslag. Telkens op het moment dat ik echt weer fit begon te worden en mijn angst kwijt was dan gebeurde er wel weer iets. Dan word je er op een gegeven moment een beetje moedeloos van."

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
552 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
4731 stemmen