Volledig scherm
Aanvaller Levi van der Heijden van De Valk probeert een gaatje te vinden in de defensie van Bekkerveld. foto Jean Pierre Reijnen

Levi van der Heijden van Gestel naar Oranje Zwart Helmond

EINDHOVEN - Aanvaller Levi van der Heijden (29) ruilt hoofdklasser Gestel in voor Oranje Zwart Helmond. Die ploeg dwong onlangs via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse af.

Van der Heijden brak in het seizoen 2002-2003 als vijftienjarig talent door in het eerste elftal van Dommelen. Het jaar erop was hij met twaalf doelpunten topscorer bij de toenmalige vierdeklasser en dat leverde hem in 2004 een transfer naar FC Eindhoven op. Daar werd de aanvaller in 2006 toegevoegd aan de selectie voor het eerste elftal en maakte dat seizoen in dertig competitieduels zijn opwachting.

Omdat zijn speeltijd nadien gering was bij FC Eindhoven verkaste Van der Heijden in januari 2009 naar het Belgische KFC Racing Mol-Wezel en een half jaar later trok JVC Cuijk hem aan. Vervolgens streek hij neer bij bij Overpelt, Gemert, het Deense Bronshoj en het Belgische Zwarte Leeuw. Vanaf januari 2014 speelde Van der Heijden een half seizoen bij De Valk en maakte daarna de overstap naar Gestel. Daar kwam hij afgelopen seizoen door een blessure en een reis naar Australië en Nieuw Zeeland voor de winterstop niet in actie. In januari sloot hij weer aan bij de Eindhovense hoofdklasser.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1198 stemmen