Volledig scherm
© DG

Nuenen - Gemert 2-3

NUENEN - Sven van Ommeren vertolkte zaterdagavond een heldenrol in het duel met RKSV Nuenen. Diep in blessuretijd pakte de Gemert-doelman een strafschop en voorkwam daarmee de gelijkmaker: 2-3.

De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen Gemert toesloeg uit een standaardsituatie. Boomlange verdediger Bram Jacobs torende boven alles en iedereen uit en kopte de 0-1 binnen.

Pas halverwege de eerste helft was Nuenen voor het eerste gevaarlijk, maar het schot van Yevghenny Marceli werd gepareerd. Een paar minuten later was het alsnog raak. Jamey Raas stuurde Marceli de diepte in. De rappe aanvaller was twee verdedigers van Nuenen te snel af en maakte de 1-1.

Net als de 1-1 kwam ook de 1-2 uit de lucht vallen. Gemert-spits Ron Jansen, vorig jaar nog speler van Nuenen, kon met zijn teen bij een strakke voorzet en bezorgde Gemert een nieuwe voorsprong, 1-2.

Nuenen begon goed aan de tweede helft en al snel kwam de thuisploeg opnieuw langszij. Marceli haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Youri Sijbers in de onderhoek gevolleerd, 2-2.

Na de goal zette Gemert weer aan, en zo ging het spel dus de hele wedstrijd op en neer. Een kwartier voor tijd maakte Jacobs zijn tweede van de avond. Bij een hoekschop werkte de Nuenense defensie in eerste instantie weg, maar in tweede instantie kopte de vrijstaande Jacobs bij de tweede paal binnen: 2-3.

Diep in blessuretijd versierde Marceli een penalty namens Nuenen, maar Abdel Bangura zag zijn inzet vanaf de strafschopstip gekeerd worden.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
918 stemmen