Volledig scherm
Rens Wildschut.

Rens Wildschut zet er bij Gestel voorlopig een punt achter

EINDHOVEN - Rens Wildschut (31) heeft voorlopig een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. De Eindhovense verdediger verkaste in 2014 van Brabantia naar hoofdklasser Gestel, maar tobt sindsdien met een achillespeesblessure en kwam daardoor de laatste twee jaar nauwelijks meer in actie.

"Ik mis het voetballen wel en sluit niet uit dat ik weer ga spelen als ik volledig fit ben, bijvoorbeeld over een jaar of zo", zegt Wildschut. "Maar ik was het even zat om er constant mee bezig te zijn. Het bezoek aan al die doktoren de laatste twee jaar heeft mij veel tijd en geld gekost en het is slopend als je maar niet fit wordt."

Zoon van Piet Wildschut
Rens Wildschut, zoon van voormalig PSV'er en international Piet Wildschut, begon zijn carrière op zijn zevende bij Veloc en vertrok twee jaar later naar de jeugdopleiding van PSV. Nadien kwam hij voor FC Eindhoven uit, waar hij in het seizoen 2004-2005 debuteerde in het betaalde voetbal. Hij maakte vier jaar deel uit van de selectie van FC Eindhoven en speelde tussentijds een seizoen bij SV Deurne (2007-2008). Nadien kwam Wildschut uit voor DESK (2009-2010) en Brabantia (2010-2014).

poll

Roken in het Philips Stadion moet kunnen

Roken in het Philips Stadion moet kunnen

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
5055 stemmen