Volledig scherm
Stijn Derkx © ED

RKSV Nuenen trekt Stijn Derkx aan

NUENEN - Hoofdklasser RKSV Nuenen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met aanvaller Stijn Derkx (22) uit Heeze. Derkx was op zoek naar een nieuwe club, nadat hij onlangs stopte bij het Belgische Esperanza Pelt.

Vorige zomer maakte de oud-jeugdinternational van Willem II de overstap van RKSV Heeze naar Esperanza Pelt. Daar haakte hij af, nadat onderhandelingen met het bestuur over contractverlenging spaak liepen.

Derkx begon zijn carrière bij RKSV Heeze en werd daar in 2008 opgepikt door Willem II. Als eerstejaars A-junior maakte hij zijn competitiedebuut in het eerste van Willem II tegen AZ. Derkx voetbalde ook in Oranje onder 15, onder 16 en onder 17. In de zomer van 2016 zou hij aansluiten bij FC Oss, maar zag daar in juli vanaf en was vervolgens op proef bij FC Eindhoven. Daar kwam niets uit, waarna de aanvaller terugkeerde naar RKSV Heeze.

"Nuenen is een leuke en professionele club, in een omgeving waar ik bekend ben", licht Derkx zijn keuze toe. "Ik denk dat ik bij Nuenen van waarde kan zijn. De keuze was niet moeilijk. Ik had er gelijk een goed gevoel bij. De gesprekken met de trainers Miguel van den Dungen en Mark Oude Grotebevelsborg waren fijn."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is terecht dat wraakvader Mario Haazen 4,5 jaar celstraf heeft gekregen

Het is terecht dat wraakvader Mario Haazen 4,5 jaar celstraf heeft gekregen

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
10474 stemmen