Volledig scherm
Mart van de Gevel.

UNA sluipt naar volgende bekerronde

VELDHOVEN – Na afloop klonk er op sportpark Zeelst van het fraaie terras achter de goal een flink gejuich. UNA bereikte dankzij een 1-0 overwinning op zaterdagclub SV Huizen, dat uitkomt in de derde divisie, de tweede ronde van de KNVB beker.

UNA was voor rust de betere ploeg. Al in de tweede minuut ging een schot van Mart van de Gevel net naast. Na een half uur wist UNA-doelman Petar Stoskovic met de toppen van zijn vingers een doelpunt van de bezoekers te voorkomen. Het was Van de Gevel die de thuisploeg acht minuten voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong bracht. De clubtopscorer reageerde attent op een terugspringende bal van de vuisten van Huizen-doelman Johan Verkerk na een schot van Benjamin van Wanrooij.

Na rust kreeg UNA kansen genoeg om de voorsprong uit te breiden. Een schot van Nick Tielemans werd door Huizen-doelman Verkerk nog juist gekeerd. Niek van Boekel schoot van dichtbij hoog over en een kopbal van dezelfde Van Boekel raakte de paal. Invaller Nick van den Boomen zag even later een voorzet op de lat belanden. Omdat UNA verzuimde om de voorsprong verder uit te breiden, kregen de gasten weer moed. Doelman Verkerk was in de slotfase regelmatig in het strafschopgebied van de thuisploeg te vinden. Uiteindelijk haalde UNA billen knijpend de eindstreep.

poll

Roken in het Philips Stadion moet kunnen

Roken in het Philips Stadion moet kunnen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
3797 stemmen