Volledig scherm
Ilja van Leerdam

Van Leerdam, Chida en Van Veen gestopt bij Gestel

EINDHOVEN - Middenvelder Ilja van Leerdam (38), aanvaller Youssef Chida (30) en doelman Toon van Veen (48) maken geen deel meer uit van de selectie van Gestel. Het drietal is gestopt bij de Hoofdklasser. Daar staat tegenover dat nieuweling Emile Linkers (26) zondag zijn debuut maakte bij Gestel.

Van Leerdam kon het naar eigen zeggen niet meer opbrengen. Hij was vorig seizoen nog een vaste waarde bij Gestel, maar twijfelde aan het einde van de competitie al of hij nog een jaar zou doorgaan. "Het lijkt erop dat dit het einde van mijn voetbalcarrière is." Van Leerdam kwam in de zomer van 2015 naar Gestel. Eerder speelde hij bij PSV, Helmond Sport, De Graafschap, FC Eindhoven, FC Edmonton, Lutlommel en Herentals.

Chida was dit seizoen nieuw bij Gestel. De voormalig speler van Helmond Sport, Dijkse Boys en Lutlommel kwam van KFC Lille. Hij begon in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen DESO op de bank en viel na rust in. Van Veen kwam sinds januari 2013 voor Gestel uit. Hij was er nog enige tijd eerste doelman. Vorig seizoen fungeerde Van Veen als stand-in voor Brahim Zaari. Nadat die naar Blauw-Geel'38 vertrok, haalde Gestel met Jamil Kools (Wuustwezel), Frank van den Boogaard (Best Vooruit) en Phil van den Broek (Brabantia) drie nieuwe keepers.

Aanvaller Emile Linkers trainde al enige tijd mee bij Gestel. Hij zat zondag thuis tegen DOSKO voor het eerst bij de wedstrijdselectie en startte in de basis Linkers voetbalde bij NAC, RBC, Baronie, ARC en de Indonesische clubs PSIM Yogyakarta, PSIS Semarang, Persepam Madura United en PSGC Galuh Ciamis. Linkers is een voormalig Nederlands jeugdinternational en hij kwam ook voor het nationale team van Aruba uit.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2030 stemmen