Mark Schenning.
Volledig scherm
Mark Schenning.

UNA-trainer Mark Schenning niet blij met Heracles

VELDHOVEN – UNA treft in de tweede ronde van de KNVB-beker eredivisionist Heracles Almelo. De Zeelsternaren moeten op 25-26- of 27 oktober naar het Polman Stadion. Later vandaag wordt het exacte tijdstip bekend.

Veel slechter kun je ze niet treffen”, aldus UNA-trainer Mark Schenning in een eerste reactie. “Een ver uitduel tegen een ploeg uit de eredivisie. Je hoopt op een wedstrijd thuis en dan maakt het niet uit wie je ontmoet. Als het dan toch op verplaatsing is, doe dan maar PSV of zo. Maar goed, het is niet anders.”

Toch ziet de inwoner van Hilvarenbeek wel goede kanten. “Voor de spelers is het prachtige ervaring. Daarnaast spelen we in een mooi stadion. Dat zijn toch allemaal dingen die je als bagage meeneemt in het vervolg van je loopbaan.”

Zwaar
Schenning realiseert zich dat het tegen de eredivisionist heel zwaar gaat worden om verder te komen. “Tegen Excelsior Maassluis kregen enkele basisspelers van Heracles rust. Misschien doen ze dat tegen ons ook. En dan moeten wij echt een hele goede dag hebben en zij een slechte.”

UNA krijgt zondag koploper Jong AZ op bezoek. Het beloftenteam uit Alkmaar verloor deze competitie nog niet. Coach Martien Haar gebruikte in de zes wedstrijden tot nu toe al 24 spelers.

Ook UNA-trainer Mark Schenning liet al achttien spelers opdraven. Keeper Petar Stoskovic, Pieter-Jan Scheerlinck, Thomas Huijben, Nick van den Boomen, Benjamin van Wanrooij, Nick Tielemans, Chefrino Eind, Mart van de Gevel en de broers Rob – en Niek van Boekel speelden tot nu alle duels in de basis of vielen in.

Bij UNA zijn tegen Jong AZ de geblesseerden Sander van Weert en Teun Sebregts niet van de partij. In het bekerduel tegen SV Huizen viel rechtsback Dylan Donkers geblesseerd uit. Zijn optreden is nog een vraagteken. Aanvang op sportpark Zeelst is 14.30 uur.