Volledig scherm
Jetty Eugster, de huidige waarnemend burgemeester van Reusel-De Mierden. © Jean Pierre Reijnen

23 kandidaten voor burgemeestersambt Reusel

REUSEL-DE MIERDEN - Er zijn 23 sollicitanten voor het ambt van burgemeester in de gemeente Reusel-de Mierden. Dat heeft de provincie bekendgemaakt. De nieuwe, door de Kroon benoemde burgemeester zal de huidige waarnemend burgemeester Jetty Eugster gaan opvolgen.

Het gaat om acht vrouwen en vijftien mannen. Onder de sollicitanten bevinden zich zestien (oud-)burgemeesters, (oud-)wethouders of mensen met die een andere politieke functie hebben bekleed. Zeven sollicitanten zijn werkzaam in de vrije beroepen of particuliere sector. Deze sollicitanten hebben meestal ervaring in politieke of bestuurlijke functies.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat donderdag bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.