Volledig scherm
PREMIUM
Mariet Smets, Liesbeth Janssen en Hennie Munsterman van t Abele Spel . © FotoMeulenhof

75 jaar jaar toneelclub 't Abele Spel in Bergeijk: ‘Kussen? Vol op de mond, maar wel dicht!’

BERGEIJK - Toneelclub ’t Abele Spel in Ber­geijk viert 75 jarige bestaan met drie, bijna uitverkochte voorstellingen van ‘Graaien en Snaaien’.

In clubhuis ’t Abeltje, ver weggedoken achter de kerk van ’t Loo, vinden de laatste repetities plaats en is er even tijd om achterom te kijken en vooruit te blikken op toekomst van de toneelvereniging die Dorus Verhees kort na het einde van de oorlog in 1944 oprichtte. Toen mochten alleen mannen lid worden. Inmiddels vormen vrouwen de hoofdmoot van het gezelschap. Alle vijftien spelers van ’t Abele Spel hebben een rol in de vrolijke voorstelling die over twee zussen met hilarische belevenissen gaat.

  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.