Volledig scherm
Een artists impression van de beoogde langzaamverkeers-brug over het Wilhelminakanaal in Oirschot, tussen Moorland en centrum. © Gemeente Oirschot

Aanleg brug Oirschot weer vertraagd

OIRSCHOT - De aanleg van de fiets- en wandelbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot is opnieuw vertraagd. De overspanning zou over anderhalve week worden geplaatst, maar door technische problemen is die operatie nu voorzien voor het tweede of derde weekend van februari.

Bij onderzoek bleek dat de draagkracht van een aantal funderingspalen aan de centrumzijde van de brug onvoldoende was. Aannemer Ballast Nedam heeft voor dit probleem inmiddels een oplossing gevonden. Om elk risico uit te sluiten zijn ook de fundaties aan de zuidzijde extra bekeken. Deze palen voldoen wel. Deze week worden de werkzaamheden hervat.

De vertraging beslaat zo’n tweeëneenhalve maand. De overspanning wordt straks in zijn geheel van elders in het land via het water naar Oirschot gevaren en zo op zijn plaats getakeld. 

Eerder werd de start van het toch al beladen project opgehouden door een aanbestedingsconflict tussen gemeente en aannemer.