Eric Dankers werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Eric Dankers werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Gemeente Eersel

Acht lintjes uitgereikt in Eersel

LintjesregenEERSEL - De gemeente Eersel is sinds vrijdag één Officier, en zeven Leden in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

Eric Dankers (63)

Eric Dankers uit Eersel werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze decorandus is sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer van Eersel (behorende tot de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost). Hij heeft zich opgewerkt tot brandmeester en Posthoofd Eersel. Door zijn voorbeeldgedrag inspireert hij nieuwe brandweermannen en brandweervrouwen. De kracht van Dankers is dat hij zijn rust bewaart in hectische situaties. Daarnaast is hij vrijwilliger bij wielerclub TWC de Contente, waar hij enige jaren een bestuursfunctie heeft vervuld.

Loe van Gerven werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Loe van Gerven werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Gemeente Eersel

Loe van Gerven (53)

Loe van Gerven uit Eersel is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk in de lokale voetbalsport. Hij is sinds 1993 verbonden aan voetbalvereniging EFC Eersel, waar hij de rol vervult van leider/coach en de voetbaltenues wast. Voor zijn voetbalteam fungeert hij tevens als verzorger en assistent-scheidsrechter (‘vlagger’). Ook is hij vanaf 2007 clubscheidsrechter bij deze vereniging. Daarnaast is hij actief als scheidsrechter bij zaalvoetbalvereniging RZE’98 in Eersel.

Jan Huijbers mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
Volledig scherm
Jan Huijbers mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. © Gemeente Eersel

Jan Huijbers (72)

Jan Huijbers uit Eersel mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Vanaf 1969 is hij al bestuurslid van het St. Nicolaascomité Eersel. Hij regelt het vervoer en de entourage van de Goedheiligman, en hij zorgt er onder meer voor dat de media op de hoogte worden gebracht van de Sinterklaasplannen. Ook is hij sinds 1975 penningmeester bij buurtschap Schaak. Tussen 1973 en 2018 vervulde hij de rol van vrijwilliger en secretaris bij De Kempencross te Eersel. Hij fungeerde als omroeper en regelde de drankjes en de vergunningen.

Noud Janssen werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Noud Janssen werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Gemeente Eersel

Noud Janssen (73)

Noud Janssen uit Vessem werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was vijf jaar raadslid. De lijst van vrijwilligersfuncties die Janssen vervult is lang. Sinds 2006 is hij bestuurslid van Stichting Bosschuur De Meren. In hetzelfde jaar werd hij bestuurslid van de Werkgroep Weidevogelbescherming Zuid-Oost Brabant, en ging hij aan de slag als vrijwilliger bij Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen. Tevens is Janssen gids in de Sint Lambertuskerk, vrijwilliger bij stichting Duofiets en initiator van een natuurherstelproject.

Wil van Laarhoven mag zich vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
Volledig scherm
Wil van Laarhoven mag zich vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. © Gemeente Eersel

Wil van Laarhoven (80)

Wil van Laarhoven uit Eersel mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Vanaf 1963 is hij al lid van de vrijwillige brandweer. De Eerselnaar houdt de kazerne schoon en beheert de voedselvoorraad. Bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging vervult hij de rol van technisch official bij diverse wedstrijden. Daarnaast is Van Laarhoven vrijwilliger bij De Eikenburg te Eersel, een ontmoetingscentrum voor ouderen. Hij helpt onder andere bij de opbouw van het podium met carnaval.

Rita de Laat-van der Vleuten werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Rita de Laat-van der Vleuten werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Gemeente Eersel

Rita de Laat-van der Vleuten (72)

Rita de Laat-van der Vleuten uit Vessem werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij verleent sinds 1968 zorg aan een vrouw en haar gezin. Vanaf 2003 neemt zij de schoonmaak en opening/sluiting van de Vessemse kapel op zich. Ze verzorgt activiteiten voor bewoners met een verstandelijke beperking voor de Severinusstichting. Zij organiseert initiatieven om geld in te zamelen voor een dovenschool in Oeganda. De Laat-Van der Vleuten is Rode Kruis-vrijwilliger. Zij begeleidt scholieren bij het verzorgen van een high tea voor ouderen.

Do van Sambeeck werd gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Do van Sambeeck werd gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Gemeente Eersel

Do van Sambeeck (54)

Do van Sambeeck uit Eersel is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is actief als vrijwilliger bij buurtvereniging ’t Zuidereind in Eersel, waar zij de functie van voorzitter vervult. In 2007 richtte Van Sambeeck een scoutingvereniging op in woonpark De Donksbergen, die speciaal bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking. Op dezelfde locatie begeleidt zij sinds 2008 een cliënt bij ziekenhuisbezoek of uitjes. Vanaf 2014 zet zij zich in voor nog elf andere cliënten op dit woonpark.

Cor van de Ven mag zich Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
Volledig scherm
Cor van de Ven mag zich Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. © Gemeente Eersel

Cor van de Ven (66)

Cor van de Ven is onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is oprichter en oud-eigenaar van Vencomatic Group, een internationaal bedrijf in pluimveestalinrichting. Innovatie, duurzaamheid en dierenwelzijn staan hoog in het vaandel bij dit bedrijf. Van de Ven heeft veel aandacht gegeven aan het opleiden van personeel. Hij zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Hij is actief als vicevoorzitter van het Kempisch Ondernemers Platform, een overlegorgaan tussen gemeenten, scholen en circa 800 ondernemers uit de Kempen.