Bewoners van de stacaravans op De Zwarte Bergen kregen in het najaar van 2018 te horen dat het park op termijn gaat sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de stacaravans op De Zwarte Bergen kregen in het najaar van 2018 te horen dat het park op termijn gaat sluiten. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Achterdocht rond dossier camping De Zwarte Bergen in Luyskgestel mag

AnalyseBERGEIJK/LUYKSGESTEL - Plannen om van camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel een luxe vakantiepark met huisjes te maken, worden door het college van Bergeijk toegejuicht. Het ED dook in dertig mappen met correspondentie om de gang van zaken tegen het licht te houden.

De champagne werd nog net niet ontkurkt op het gemeentehuis. Maar dat het college van Bergeijk blij en opgelucht was, toen Werkconsult Beheer BV in het najaar van 2019 zijn plannen met de verpauperde camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel bekendmaakte, was duidelijk van de gezichten af te lezen. En waarom ook niet? Het was een droomscenario: de prachtig in de natuur gelegen maar afgegleden camping met 339 stacaravans en 290 toeristische kampeerplekken zou worden omgevormd tot luxe vakantiepark met 340 lodges, een binnenzwembad en mogelijk een hotel met honderd kamers. Werkconsult had een jaar eerder, in november 2018, de exploitatie van de camping overgenomen en zou een eindinvesteerder gaan zoeken om die plannen te verwezenlijken.