Volledig scherm
PREMIUM
Het Eersels ambulanceteam bestaat naast Mariola Castelijns (rechts) en Jeroen van den Berg (tweede van links) uit Martijn Gerritsen (links) en Hans de Koot. © Jean Pierre Reijnen

Ambulanceteam Eersel naar EK: ‘We willen vooral leren van elkaar’

EINDHOVEN - Winnen is niet het belangrijkste voor het GGD ambulanceteam Eersel; leren van elkaar staat voorop tijdens het Europees kampioenschap dat van 26  tot en met 28 april  plaatsvindt in Madrid. 

Wat ze kunnen verwachten tijdens de Europese kampioenschappen voor ambulancewerkers? Mariola Castelijns en Jeroen van den Berg, twee leden van het Eerselse team, laten zich graag verrassen. Het is precies zoals in de dagelijkse praktijk, waar je nooit van tevoren weet waarmee je wordt geconfronteerd. ,,Kan van alles zijn", zegt Castelijns. ,,Vorig jaar stortte er bijvoorbeeld een groot podium in met een hoop mensen erop.  Ook was er een ongeluk met een auto en een bakfiets. Aan ons de taak om zo snel mogelijk de juiste diagnoses te stellen en hulpverlening op te starten. De eerste tien minuten zijn bepalend voor levensreddende handelingen.” De setting tijdens de casussen is zo realistisch mogelijk, inclusief ‘gewonden’ -lotusslachtoffers- en lastige pottenkijkers.

  1. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.