Volledig scherm
PREMIUM
Stephaan Maas (architect), Anne van Stiphout (koper appartement) en Wim Lavrijsen (voorzitter kopersvereniging en koper) in de voormalige gymzaal van de oude Jacobusschool in Eersel. © Judith Evertse

Anne gaat (toch) in haar oude school in Eersel wonen

Terug in het nieuwsEERSEL - Het oude pand van de Jacobusschool werd dit jaar verkocht aan een particulier collectief dat het gaat ontwikkelen tot duurzaam appartementencomplex. De onderhandelingen voor de koop brachten politieke beroering teweeg.

De knutselwerkjes hangen nog aan de muur, en de gang in de Jacobusschool oogt alsof er elk moment kinderen binnen zullen trippelen na de schoolbel. Architect Stephaan Maas wijst naar het voormalige schoolplein. ,,Daar komt een gemeenschappelijke binnentuin.” Een trap op en Anne van Stiphout (22) staat oog in oog met haar vroegere klaslokaal. De oud-leerling van de Jacobusschool neemt over ruim een jaar haar intrek in dezelfde ruimte waar zij in de schoolbanken zat. ,,Ik heb warme herinneringen aan mijn schooltijd. Het is een ideale plek voor een starter, middenin Eersel.”