Brand in rijtjeshuis in Bladel.
Volledig scherm
Brand in rijtjeshuis in Bladel. © Bert Jansen

Arrestatie na brand in rijtjeshuis Bladel: kleine hennepkwekerij op zolder gevonden, bewoner wilde woning niet uit

BLADEL - In een rijtjeshuis aan de Jacques Perklaan in Bladel is een in aanbouw zijnde hennepkwekerij gevonden bij een uitslaande brand op zolder. De bewoner wilde het brandende huis niet verlaten, daarom voelde de politie zich genoodzaakt de woning binnen te gaan en hem gedwongen uit huis te halen. De bewoner is aangehouden. Zijn rol bij de hennepkwekerij, waar overigens nog geen planten in stonden, wordt onderzocht.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een defect in de cv-ketel en staat daarom los van de hennepkwekerij. De brandweer was met twee tankautospuiten aanwezig om het vuur te bestrijden.

Moeilijk te blussen

Ook werd een hoogwerker ingezet, omdat de brand in eerste instantie moeilijk te bestrijden was. Na ongeveer een half uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. De komende uren wordt nog wel nageblust.

Door kordaat ingrijpen heeft de brandweer het rijtjeshuis kunnen redden. Wel is er veel rook- en waterschade op zolder. De naastgelegen woningen raakten niet beschadigd.

Het onderzoek naar de brand en de bewoner gaat woensdag weer verder, laat de politie nog weten. Toevalligerwijs stuitte de politie eerder op de avond ook in Best op een hennepkwekerij na een brand. De bewoner ademde rook in en moest naar het ziekenhuis.