Volledig scherm
Brand in rijtjeshuis in Bladel. © Bert Jansen

Arrestatie na brand in rijtjeshuis Bladel: kleine hennepkwekerij op zolder gevonden, bewoner wilde woning niet uit

BLADEL - In een rijtjeshuis aan de Jacques Perklaan in Bladel is een in aanbouw zijnde hennepkwekerij gevonden bij een uitslaande brand op zolder. De bewoner wilde het brandende huis niet verlaten, daarom voelde de politie zich genoodzaakt de woning binnen te gaan en hem gedwongen uit huis te halen. De bewoner is aangehouden. Zijn rol bij de hennepkwekerij, waar overigens nog geen planten in stonden, wordt onderzocht.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een defect in de cv-ketel en staat daarom los van de hennepkwekerij. De brandweer was met twee tankautospuiten aanwezig om het vuur te bestrijden.

Moeilijk te blussen

Ook werd een hoogwerker ingezet, omdat de brand in eerste instantie moeilijk te bestrijden was. Na ongeveer een half uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. De komende uren wordt nog wel nageblust.

Door kordaat ingrijpen heeft de brandweer het rijtjeshuis kunnen redden. Wel is er veel rook- en waterschade op zolder. De naastgelegen woningen raakten niet beschadigd.

Het onderzoek naar de brand en de bewoner gaat woensdag weer verder, laat de politie nog weten. Toevalligerwijs stuitte de politie eerder op de avond ook in Best op een hennepkwekerij na een brand. De bewoner ademde rook in en moest naar het ziekenhuis.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.