Cultureel centrum De Kei in Reusel, hier op archiefbeeld, is de beste locatie voor een nieuwe mfa (multifunctionele accommodatie), als het aan het college van B en W van Reusel-De Mierden ligt.
Volledig scherm
Cultureel centrum De Kei in Reusel, hier op archiefbeeld, is de beste locatie voor een nieuwe mfa (multifunctionele accommodatie), als het aan het college van B en W van Reusel-De Mierden ligt. © Jurriaan Balke

B en W: ‘De Kei beoogde locatie dorpshuis Reusel’

REUSEL-DE MIERDEN - Gemeenschapshuis De Kei is de beste locatie voor een nieuw dorpshuis in Reusel, wat het college betreft.

Twee mogelijke plekken voor een zogenoemde multifunctionele accommodatie (mfa) in Reusel zijn de laatste twee jaar verder onderzocht: het gemeentehuis en, aan de andere kant van het kerkplein, gemeenschapshuis De Kei. Toen werd er echter nog van uitgegaan dat het gemeentehuis op korte termijn beschikbaar zou komen vanwege een fusie tussen de Kempengemeenten. Nu dat scenario van de baan is, blijft De Kei over als beoogde locatie voor een dorpshuis met diverse functies. Volgende week dinsdag praat de lokale politiek erover. Fracties Samenwerking en VVD gaven in hun coalitieprogramma al aan dat die locatie hun voorkeur heeft.

Teruggeschroefd

Als De Kei later deze maand inderdaad als locatie voor de mfa wordt aangewezen, komt er een einde aan jaren onzekerheid. Het onderhoud van het in 1962 geopende gemeenschapshuis is jaren geleden teruggeschroefd tot het hoogst noodzakelijke, in afwachting van de ontwikkelingen. Het huidige lage onderhoudsniveau blijft gehandhaafd tot de renovatie of verbouwing in 2020 start.

Het Reuselse college stelt de raad voor een krediet van 50.000 euro beschikbaar te stellen. Met dat geld kan expertise van buitenaf worden ingevlogen. Die experts gaan samen met exploitant Stibex, verenigingen, gebruikers en de gemeente via werkgroepen in kaart brengen welke faciliteiten in de mfa worden ondergebracht, wat de plannen kosten en hoe beheer en onderhoud geregeld worden. Inwoners kunnen hun stem laten horen in een klankbordgroep. 

  1. Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    HAPERT - De brandweer is zaterdagochtend nog altijd druk bezig met de zeer grote brand die vrijdagmiddag uitbrak in het inmiddels ingestorte pand van Van der Heijden Transport in Hapert. Er is gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. Dat gaat gepaard met zware explosies. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele dag duren. Rookontwikkeling en overlast zullen blijven aanhouden.