Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis in Bergeijk algemeen © ED

Bergeijk geeft subsidie op sloop lege stallen

BERGEIJK - Bergeijk stelt 100.000 euro subsidie beschikbaar voor de sloop van vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. De gemeente wil zo verrommeling van het buitengebied tegengaan.

Per adres in de gemeente Bergeijk geldt een tegemoetkoming in de sloopkosten van 10 euro per vierkante meter, met een maximum van 20.000 euro. De subsidieverordening geldt voor de periode van 1 november 2019 tot en met 31 oktober 2020. De sloop van stallen mag pas plaatsvinden nadat de gemeente de ingediende subsidieaanvraag via een beschikking heeft vastgesteld. Na de sloop komt de gemeente controleren of conform de voorwaarden is gesloopt en volgt het definitieve besluit en de uitbetaling van de subsidie.

  1. Teamsprinters Lavreysen, Van den Berg en Hoogland prolongeren overtuigend Europese titel
    Toptijd in Apeldoorn

    Teamsprin­ters Lavreysen, Van den Berg en Hoogland prolonge­ren overtui­gend Europese titel

    De Nederlandse teamsprinters hebben bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn het goud veroverd. Harrie Lavreysen uit Luyksgestel, Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland waren in de finale te sterk voor het team van Groot-Brittannië: 42,151 tegen 42,822. Nederland pakte vorig jaar in Glasgow ook al de Europese titel, zoals het in 2018 en 2019 eveneens wereldkampioen werd. Frankrijk pakte ten koste van Duitsland het brons.