Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Erna Lammers

Bergeijk heeft minder pachtgrond

BERGEIJK - De hoeveelheid gemeentelijke pachtgrond in Bergeijk neemt af. Elf jaar geleden had de gemeente nog 1065 hectare in eigendom. Nu is dat 982 hectare, 83 hectare minder dan in 2008. Daar is ook een goede reden voor: voor de aanleg van de N69 heeft de gemeente grond moeten ruilen.

Dat staat in een brief die de gemeente aan raadsleden heeft gestuurd om ze bij te praten over het gemeentelijk pachtbeleid. ,,Je kunt nooit één op één met iemand ruilen", zegt wethouder Mathijs Kuijken in een toelichting. ,,Bij ruiling is één stuk altijd net wat groter dan het ander. We hebben daar iets bij ingeleverd.” 

  1. Brandweervrijwilliger Frank Rovers uit Reusel stopt na 29 jaar: ‘Geen ruimte voor het lokale bij de brandweer’
    PREMIUM

    Brandweer­vrij­wil­li­ger Frank Rovers uit Reusel stopt na 29 jaar: ‘Geen ruimte voor het lokale bij de brandweer’

    REUSEL - De lol is eraf voor Frank Rovers (59) uit Reusel. Na 29 jaar als vrijwilliger levert hij zijn brandweerpak in, zijn pieper hangt hij aan de wilgen. De reden: de ‘couleur locale’ raakt steeds verder ondergesneeuwd sinds de brandweer vijf jaar geleden werd ondergebracht bij de Veiligheidsregio. En dat was zo niet afgesproken toen die regionale organisatie gestalte kreeg, stelt Rovers verontwaardigd.