Volledig scherm
PREMIUM
Theater de Kattendans in Bergeijk. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Bergeijk wil vooruit met aanpak De Kattendans

BERGEIJK - De renovatie van theater en gemeenschapshuis De Kattendans in Bergeijk kan eindelijk van start, als de gemeenteraad eind deze maand een startkrediet beschikbaar stelt en de uitgangspunten vaststelt.

Over de renovatie van De Kattendans wordt al jaren gesproken. Het pand aan de Eerselsedijk in Bergeijk stamt uit 1994 en moet hoognodig aangepakt worden. De tribune verkeert in slechte staat, de logistiek rond garderobe en foyer is niet logisch, er zijn te weinig toiletten en de licht- en hijsinstallaties zijn aan vervanging toe, om maar wat te noemen. Enkele knopen zijn de laatste jaren doorgehakt: er komt geen nieuwbouw, maar renovatie. En het idee van een bioscoop binnen het theater is als te risicovol naar de prullenbak verwezen. 

  1. Teamsprinters Lavreysen, Van den Berg en Hoogland prolongeren overtuigend Europese titel
    Toptijd in Apeldoorn

    Teamsprin­ters Lavreysen, Van den Berg en Hoogland prolonge­ren overtui­gend Europese titel

    De Nederlandse teamsprinters hebben bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn het goud veroverd. Harrie Lavreysen uit Luyksgestel, Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland waren in de finale te sterk voor het team van Groot-Brittannië: 42,151 tegen 42,822. Nederland pakte vorig jaar in Glasgow ook al de Europese titel, zoals het in 2018 en 2019 eveneens wereldkampioen werd. Frankrijk pakte ten koste van Duitsland het brons.