Theater de Kattendans in Bergeijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Theater de Kattendans in Bergeijk. © Kees Martens/DCI Media

Bergeijkse politiek stemt in met opknapbeurt van 8,5 miljoen voor de Kattendans

BERGEIJK - Na jaren van discussie heeft de Bergeijkse politiek donderdagavond eindelijk haar zegen gegeven aan een definitief ontwerp voor renovatie van theater de Kattendans, inclusief het bijbehorende prijskaartje van ruim 8,5 miljoen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Taboe rond zelfdoding in Bergeijk doorbroken met onthulling en zegening monument: ‘Als de angst om te leven groter is dan de angst om te sterven’
  PREMIUM

  Taboe rond zelfdoding in Bergeijk doorbroken met onthulling en zegening monument: ‘Als de angst om te leven groter is dan de angst om te sterven’

  BERGEIJK - Het is een onderwerp waar nog een zwaar taboe op rust: mensen die zelf een einde aan hun leven maken. Meer begrip voor overledenen door zelfdoding én aandacht voor nabestaanden is broodnodig. Dit was de boodschap tijdens de onthulling van een monument voor hen die zijn gestorven door suïcide, op het kerkhof van Bergeijk.